Skip to content
Palvelut Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Kiinteistöt Tuotteet Sähköasemat Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Referenssit Liity meihin! Uutiset Sertifikaatit Ota yhteyttä Tietoa NEPowerista

Chief Design Engineer Matti Autiolla on pitkä kokemus uusiutuvasta energiasta

Uutiset

Chief Design Engineer Matti Autio vastaa NEPowerilla muun muassa uusiutuvan energian verkkoliityntäratkaisuista. Alun perin Jyväskylästä kotoisin oleva Autio opiskeli sähkötekniikkaa Tampereen teknillisessä yliopistossa, ja asuu ja työskentelee nykyään Vaasassa. Vapaa-ajallaan hän kalastaa ja ulkoilee mielellään koiriensa kanssa.

Autio kertoo tehneensä lähes koko työuransa uusiutuvan energian parissa. Tuuli- ja aurinkovoimalat olivat siis jo entuudestaan tuttuja Autiolle, joka aloitti työskentelyn NEPowerilla syksyllä 2022. Aiemmissa työpaikoissaan hän on kerryttänyt kokemusta myös sovellus- ja tuotekehityksestä sekä erityisesti taajuudenmuuttajista ja inverttereistä.

”NEPowerilla parasta on ennakkoluuloton tekemisen meininki”

Chief Design Engineerin roolissa Autio ei vietä aikaa pelkästään tietokoneen äärellä ja työmaalla, vaan työhön sisältyy myös paljon yhteistyökumppaneiden kommunikointia. Autio kertookin, että hänen tavallinen työviikkonsa sisältää suunnittelun ohella mahdollisten toimittajien ja yhteistyökumppaneiden kontaktointia sekä tapaamisia potentiaalisten asiakkaiden kanssa. 

NEPowerilla Autio arvostaa rentoa ilmapiiriä, jossa on mahdollista samanaikaisesti kantaa vastuuta sekä nauttia työn vapaudesta ja joustavuudesta. ”Parasta NEPowerilla on rohkea tekemisen meininki. Meillä on töissä nuorta ja ennakkoluulotonta porukkaa, joilla on vahva työmoraali”, Autio kehuu työkavereitaan.

Älykäs automaatio tuo uusia mahdollisuuksia

Mitkä ovat Aution mielestä sähköalan suurimpia haasteita ja mahdollisuuksia juuri nyt? Ajankohtaisena haasteena Autio näkee sen, että sähköä riittää oikeassa paikassa, oikeaan aikaan. ”Älykkään automaation lisääntyminen tarjoaa alalle kiinnostavia liiketoimintamahdollisuuksia”, hän sanoo.

Työurallaan Autio on päässyt todistamaan myös alan nopeaa kehittymistä. Suurimmat muutokset liittyvät hänen mielestään suunnittelutyökalujen parantumiseen, automaatioasteen kasvuun ja työskentelyä koskevien määräysten sekä standardien tiukentumiseen. Uusiutuvan energian kasvua uransa aikana Autio kuvaa ”räjähdysmäiseksi”.

Autio naurahtaa, kun häneltä kysytään oudoimmasta asiasta, jota häneltä on odotettu tekevän sähkökoulutuksensa takia. ”Ehdottomasti se, että minun odotetaan aina korjaavan pimeäksi menneet lamput.” 

Jaa