Skip to content
Palvelut Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Kiinteistöt Tuotteet Sähköasemat Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Referenssit Liity meihin! Uutiset Sertifikaatit Ota yhteyttä Tietoa NEPowerista

NEPower allekirjoittanut EPV Alueverkko Oy:n kanssa urakkasopimuksen Vaasan Laajametsän suurteollisuusalueen jakeluverkkoaseman rakentamisesta

Teollisuuden sähkötyöt Uutiset

NEPower on allekirjoittanut 7.2.2024 urakkasopimuksen Vaasan Laajametsän uuden suurteollisuusalueen 110kV kytkinaseman rakentamisesta. Kyseessä on merkittävä kohde, joka on luokiteltu kriittiseksi alueverkon asemaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että sähköaseman suunnittelussa ja toteutuksessa on tavallisia jakeluverkkohankkeita enemmän teknistä haastavuutta.

”Olemme aloittaneet kohteen kenttäsuunnittelun ja laitemääritykset välittömästi sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Seuraavaksi teemme pitkän toimitusajan tuotteiden hankinnat ja luomme toteutusaikataulun. Maanrakennustyöt aloitetaan tämän vuoden kesän aikana, ja tavoitteena on, että uusi jakeluverkkoasema otetaan käyttöön syksyllä 2025”, kertoo kohteen pääsuunnittelija Kari Ritala NEPowerilta.

NEPowerin vahva kokemus teknisesti haastavista kokonaistoimituksista sekä joustava ja asiakaslähtöinen työskentelytapa ovat avainasemassa siihen, että Laajametsän hanke saadaan toteutumaan suunnitellussa tiukassa aikataulussa.

Ainutlaatuinen tilaisuus todistaa yhtiön kyvykkyys kantaverkon hankkeisiin

Laajametsän uusi jakeluverkkoasema on teknisen haastavuutensa lisäksi sijainniltaan näkyvällä paikalla. Tämä tarjoaa NEPowerille ainutlaatuisen tilaisuuden osoittaa käytännössä, että yrityksellä on mahdollisuus toteuttaa tämän mittaluokan ja vaatimustason mukaisia hankkeita. Vaikka Laajametsän projekti on jakeluverkkoon liittyvä hanke, on siinä monia yhtäläisyyksiä kantaverkon hankkeisiin.

”Projektin kokonaistoimittajuudesta on käyty kovaa kilpailua, ja olemme tyytyväisiä, että juuri NEPower on saanut tilaajan luottamuksen lähteä toteuttamaan tätä hanketta. Toivomme, että projekti avaa meille tulevaisuuteen uusia mahdollisuuksia toteuttaa vastaavia hankkeita myös kantaverkkoon. Uskomme myös, että alueella on merkittävä potentiaali pienemmille lisäurakoille, sillä monet suurteollisuusalueen uudet toimijat tarvitsevat oman vastaanottavan asemansa, joita me varmasti pystymme kilpailukykyisesti tarjoamaan alueella”, kertoo Ritala.

Jaa