Skip to content
Palvelut Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Kiinteistöt Tuotteet Sähköasemat Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Referenssit Liity meihin! Uutiset Sertifikaatit Ota yhteyttä Tietoa NEPowerista

Lehdistötiedote: MUUALLA SUUNNITELLAAN, VAASASSA TEHDÄÄN – PIAN YHÄ USEAMPI POHJALAISYRITYS HYÖDYNTÄÄ AURINKOENERGIAA

Uutiset

Vaasalaisessa Nordic Electro Power Oy:ssä käärittiin hihat ja päätettiin vastata kasvavaan kysyntään rakentamalla Korsnäsiin aurinkoenergiaratkaisujen testaamiseen ja tuotekehitykseen tarkoitettu oma aurinkopuisto.

Tasaisessa nousussa ollut sähkön hinta ja halu kasvattaa uusiutuvan energian osuutta toiminnassaan on saanut monet suomalaiset yritykset pohtimaan uudenlaisia ratkaisuja, joilla vastata sekä kohonneisiin energiakustannuksiin että kestävän kehityksen tavoitteisiin.

“Aurinkoenergia on ollut Suomessa jo pitkään tapetilla, mutta harva hanke on edennyt alustavia suunnitelmia pidemmälle. Siinä mielessä viime aikainen kysyntä on jopa yllättänyt meidät. Toisaalta nyt on erinomainen aika panostaa aurinkoenergiaan. Huippulukemiin kohonnut sähkön hinta tekee investoinnista entistä kannattavamman ja toisaalta loppuvuoden aikana tulleisiin yhteydenottoihin pystymme vielä reagoimaan toimittamalla toivotun aurinkoenergiaratkaisun vielä kevään aikana. Näin järjestelmästä saadaan kaikki irti jo ensi kesänä, joka on Suomessa aurinkoenergian huippusesonkia”, kertoo mm. kestäviä aurinkosähköratkaisuja yrityksille tarjoavan Nordic Electro Power Oy:n toimitusjohtaja Mika Alatalo.

Alan ammattilaisten keskittyminen Vaasaan tarjoaa otolliset olosuhteet aurinkoenergiaratkaisujen kehittämiseen

Vaasan seudulta löytyy Pohjoismaiden merkittävin energiakeskittymä. Wärtsilän, ABB:n ja Vaconin kaltaisten isojen nimien lisäksi alan huippuosaamista löytyy monista pienemmistä yrityksistä. Nordic Electro Power Oy:ssä on vastikään tehty päätös oman aurinkopuiston toteuttamisesta, jota varten perustettiin uusi energiayhtiö Nordic Solar Power Oy.

“Oma aurinkopuisto mahdollistaa meille asiakaslähtöisemmän tavan toteuttaa entistä isompia projekteja ja kehittää yhä vaativampia aurinkoenergiaratkaisuja. Vaasa ympäristöineen onkin oivallinen paikka kehittää tätä, koska täällä tehdään jo monia maailmanluokan juttuja”, sanoo Alatalo. 

Yli 600 aurinkopaneelista koostuvan puiston rakennustyöt Korsnäsissä alkavat vielä tämän vuoden puolella ja puiston on tarkoitus valmistua kevään aikana. Aurinkopuistoa on kuitenkin tarkoitus hyödyntää pelkkää energiantuontantoa huomattavasti laaja-alaisemmin.

“Tuotekehityksen lisäksi puisto auttaa meitä esittelemään ratkaisuja käytännön tasolla. Tavoitteena on myös, että voisimme vuokrata puistoa teknologian testaukseen halukkaille”, Alatalo kertoo.

Aurinkoenergiasta haetaan säästöjä, ekologisuutta ja investointimahdollisuuksia

Säästöjen hakeminen on monelle yritykselle edelleen merkittävin yksittäinen syy aurinkoenergiaan siirtymiselle. Toisaalta 100 % uusiutuva aurinkoenergia tarjoaa yrityksille mahdollisuuden hyödyntää energian lähituotantopotentiaalia ja lähteä mukaan vihreän siirtymän investointeihin.

“Kiinteistöihin asennettavat aurinkopaneelit ovat vielä tällä hetkellä yleisin investointi ja näin saatua energiaa hyödynnetään esimerkiksi valaistukseen, lämmitykseen ja tuotantoon. Vihreä siirtymä tuo mukanaan kuitenkin merkittävän muutoksen, jonka myötä isot aurinkopuistot tulevat yleistymään Suomessa ja tällöin energiaa voidaan myydä suoraan sähköverkkoon pörssihinnoilla. Haluamme olla osa tätä muutosta ja auttaa asiakkaitamme hyödyntämään aurinkoenergiaa tulevaisuudessa entistä kokonaisvaltaisemmin”, täsmentää Alatalo.

Aurinkoenergiaa yhdeltä luukulta

Aurinkoenergian hyödyntäminen vaatii monenlaista osaamista ja perinteisesti tämä on tarkoittanut myös useita yhteistyökumppaneita. Nordic Electro Power onkin yksi harvoista yrityksistä, joka pystyy viemään aurinkoenergiahankkeet alusta loppuun omatoimisesti.

“Vahvuutemme on ennen kaikkea siinä, että voimme tarjota aurinkoenergiaratkaisuja suunnittelusta toteutukseen ja käyttöönottoon asti. Itse asiassa meidän kaltaisia yrityksiä ei juurikaan löydy tästä maasta tällä hetkellä”, toteaa Alatalo.

 
Yritykset voivat hakea Business Finlandin myöntämää energiatukea tehdessään energiansäästöön ja -tehokkuuteen liittyviä investointeja tai edistäessään uusien teknologioiden käyttöönottoa. Tämä koskee myös aurinkosähköhankkeita, joiden kohdalla tuen suuruus on 15 %.

“Tukihakemusten täyttäminen voi aiheuttaa monelle yritykselle harmaita hiuksia. Siksi palveluumme sisältyy myös tukihakemusten tekeminen ja siihen liittyvien selvitysten hoitaminen”, lupaa Alatalo.

Oletko kiinnostunut aurinkosähköratkaisusta yrityksellesi? Lue lisää!

Jaa