Skip to content
Palvelut Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Kiinteistöt Tuotteet Sähköasemat Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Referenssit Liity meihin! Uutiset Sertifikaatit Ota yhteyttä Tietoa NEPowerista

NEPower toimittaa 152/33kV -aseman tuulipuistoon

Uutiset

NEPower Sverige on tehnyt tähän mennessä suurimman sopimuksensa ja suunnittelee, toimittaa ja ottaa käyttöön 33/152 kV:n kytkinlaitteiston Västerbottenin tuulipuistoon Ruotsissa.

Toimitukseen kuuluu NEPowerin joustavan e-Hub-konseptin mukainen rakennus, jossa on 33 kV:n kytkinlaitteisto, ohjaus- ja suojalaitteet sekä erilliset tilat tuuliturbiinin toimittajalle ja sähköverkon omistajalle.

“Tekniikkarakennuksen toimittaminen on yksi asioista, jonka osaamme parhaiten. On hienoa, että voimme käyttää e-Hub-rakennuskonseptia pienistä kytkinlaitosten rakennuksista aina lähes 150 neliömetrin suuruisiin rakennuksiin, kuten tässä tapauksessa. Tämä on todella hienoa ja osoitus siitä, että olemme tehneet hyvää työtä tähän asti”, sanoo Joakim Sundström, NEPowerin työmaapäällikkö Skellefteåssa.

Rakennus kootaan Vaasassa ja toimitetaan erillisinä osina tuulipuistoon. Näin tiimi voi testata suurta osaa laitteistosta jo ennen toimitusta, mikä lyhentää sekä kokoonpanoon että käyttöönottoon kuluvaa aikaa.

NEPowerin yhteistyötä Ruotsin ja Suomen välillä 

Asemarakennuksen ja 152kV:n kytkinlaitoksen toimituksen lisäksi NEPower vastaa koko aseman rakentamisesta ja käyttöönotosta. Projektia hallinnoidaan ja suunnitellaan Ruotsin toimistosta käsin. Rakentamisesta, kokoamisesta ja käyttöönotosta vastaavat sekä Vaasan että Skellefteån henkilökunta. 

“Yksi vahvuuksistamme on juuri se, että meillä on henkilökuntaa sekä Skellefteåssa että Vaasassa, mikä luo joustavuutta. Olen varma, että hyödynnämme toistemme vahvuuksia projektin aikana”, sanoo Joakim Sundström.

NEPowerin toimitusjohtaja Mika Alatalo toteaa, että tämän toimituksen myötä yritys on saavuttanut ensimmäisen tavoitteensa Skellefteån toimipaikan perustamisessa.

“Tämä projekti osoittaa tiimimme kapasiteetin, kun työskentelemme yhdessä. Se on suuri askel eteenpäin NEPowerille”, sanoo Mika Alatalo.

Lue lisää NEPowerista Ruotsissa

Jaa