Skip to content
Palvelut Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Kiinteistöt Tuotteet Sähköasemat Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Referenssit Liity meihin! Uutiset Sertifikaatit Ota yhteyttä Tietoa NEPowerista

NEPowerin perustaja Jussi Kempus tekee asennuksia itsekin

Uutiset

Jussi Kempus on toinen NEPowerin perustajista ja on ollut keskeinen osa yrityksen kasvua sen perustamisesta lähtien. Sähköasentajaksi kouluttautunut Kempus perusti jo vuonna 2011 ensimmäisen yrityksensä, joka erikoistui sähköasennuksiin ja sähköurakointiin teollisuuteen ja sähköasemille. NEPowerin tarina alkoi vuonna 2016, kun Kempus ja yrityksen toinen perustaja, Mika Alatalo, yhdistivät omat sähköyrityksensä. 

Perustajaroolistaan huolimatta Kempus on myös itse jatkuvasti niin sanotusti “kädet savessa”. Hän kertoo viettävänsä jopa 70% työajastaan työmailla. “Teen vähän kaikkea asennusta erilaiseen ongelmanratkaisuun asiakkaiden ja aliurakoitsijoiden kanssa”, Kempus kertoo. Toimistolla ollessaan hän työskentelee lisäksi tuotekehityksen ja projektinhoidon parissa. 

Vapaa-ajallaan Kempus remontoi vanhoja kiinteistöjä ja jälleenvuokraa niitä. Lisäksi hän harrastaa moottorikelkkailua ja moottoripyöräilyä. 

Työntekijät ja hyvä yhteishenki ovat NEPowerin voima

Suurimpana saavutuksenaan Kempus pitää oman yrityksensä merkittävää kasvua. NEPowerin työntekijöitä hän kehuu vuolaasti: “Tiimiimme voi aina luottaa, ja heillä on asenne kohdallaan.” 

“Yhteishenki on täällä todella hyvä. Nuoria työntekijöitä on paljon. Meillä saa myös epäonnistua! Se on mielestäni tärkeää. NEPowerille voi tulla kuin kotiin, täällä on lämmin tunnelma”, Kempus kertoo. 

Haastavien projektien äärellä

Yhdeksi merkittävimmistä projekteistaan Kempus nimeää Vaasan sataman, jonne NEPower suunnitteli ja rakensi sähköistetyn laivan latausjärjestelmän. Asemat rakennettiin Wasalinen uudelle hybridilaiva Aurora Botnialle, joka on maailman ympäristöystävällisin matkustaja-autolautta. 

Kempus on työskennellyt erityisen haastavien projektien parissa. Vaasan vesilaitoksessa puretaan vanha pääkeskus ja asennetaan tilalle uusi. Haasteen luo se, ettei järjestelmää voi sammuttaa välissä: purku ja asennus täytyy tehdä samalla, kun vesilaitos on normaalissa käytössään.

Sähköalan tulevaisuudessa Kempus näkee pelkkiä mahdollisuuksia. Hän korostaa etenkin sähköistymisen lisääntymistä maailmassa ja sen tuomia mahdollisuuksia uusiutuvassa energiassa ja verkon vahvistamisessa.

Jaa