Skip to content
Palvelut Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Kiinteistöt Tuotteet Sähköasemat Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Referenssit Liity meihin! Uutiset Sertifikaatit Ota yhteyttä Tietoa NEPowerista

Rakennuspäällikkö teollisuuslaitoksessa

Tuotteet sähköyhtiöille

NEPower hankkii rakennuttajan hankkeeseen, jossa asennetaan tilapäinen suurjännitesähkönsyöttö teollisuusalueelle Skellefteåssa

Tehtävänä on toimittaa tilapäiset sähköverkkoyhteydet laajalle alueelle, jonne rakennetaan uutta tehdasta. NEPowerin Greger Stenberg on palkattu ulkopuoliseksi rakennuspäälliköksi koordinoimaan ja varmistamaan työn laatu. Hänen laaja kokemuksensa suurjännitehankkeista on alalla kysyttyä asiantuntemusta.


Teollisuuden rakennusprosesseja varten tarvitaan tilapäisiä sähköverkkoyhteyksiä, jotka järjestetään sähkönjakelun muuntoasemalla. Se sijoitetaan rakennustyömaan viereen ja se muuntaa suurjännitteen pienjännitteeksi, joka voidaan sitten ohjata eri rakennushankkeisiin.


Kaivinkoneenkuljettajat ja sähköasentajat työskentelevät rinnakkain saadakseen muuntajat paikoilleen ja sähkökeskukset asennettua. Hanke on monialainen, mikä on haaste työmaapäällikölle, sillä eri ammattiryhmät kommunikoivat eri tavoin ja eri kielillä. Kaivinkoneenkuljettajalle ei ole aina selvää, miten sähköpiirustusta tulkitaan. Työmaapäällikön on tärkeää pystyä selittämään niin, että kaikki ymmärtävät.


– Minun on oltava reagoiva, mutta samalla minun on tehtävä selväksi, mitä haluan, jotta työ sujuu. Jos jokin menee pieleen, koko prosessi pysähtyy, kunnes ongelma on ratkaistu, ja sitä haluamme välttää. Pidän silmällä aikataulua, ja se on yleensä tiukka”, Greger Stenberg sanoo.

Tekninen asiantuntija, joka tuntee lainsäädännön

Rakennuspäällikön roolissa Greger Stenberg toimii välittäjänä asiakkaan ja kaapelinkaivuu- ja sähkötöitä varten palkattujen urakoitsijoiden välillä. Aikataulun lisäksi Greger pitää silmällä, että kaikki työt tehdään oikein ja voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Hän tuntee sen hyvin, sillä hän on työskennellyt monta vuotta yksityisyrittäjänä sähköalalla.

– Tarkistan muun muassa, että muuntajalevy on rakennettu oikein, että kaapelikaivannot ovat riittävän syviä ja että kaapelit on vedetty oikein, jotta ne eivät ole vaarassa vahingoittua. Minulla on tietysti paljon vastuuta, mutta se sujuu hyvin, koska saan työskennellä ammattilaisten kanssa, jotka tietävät, mitä tekevät.

Ratkaisee ongelmia – ja tekee joskus taikoja

Turvallisuusnäkökulma on erityisen tärkeä suurjännitehankkeissa. Greger Stenberg on koulutukseltaan sähköinsinööri, ja hän on työskennellyt laajasti suurjännitteiden parissa. Rakennuspäällikkönä tehtävä konsultointityö voi toisinaan olla haastavaa, mutta se on hänen mielestään myös hauskaa ja palkitsevaa työtä.


– Suuremmissa hankkeissa on paljon ihmisiä mukana ja paljon asioita meneillään samanaikaisesti. Kun ongelmia ilmenee, tuntuu hyvältä pystyä ratkaisemaan ne hyvällä tavalla niin, että kaikki ovat tyytyväisiä. Minun roolissani pitää osata myös vähän taikoa”, Greger Stenberg sanoo hymyillen.

” Minun roolissani pitää osata myös vähän taikoa”

Greger Stenberg – NEPower

Sydän sykkii Skellefteålle


Greger on itse kasvanut Jörnissä, hän on Västerbottenista oleva henkilö, jonka sydän sykkii Skellefteån alueelle ja sen tulevaisuudelle.

– On mielettömän siistiä olla mukana kehityksessä ja kokea kaikki se, mitä Skellefteån alueella tapahtuu juuri nyt. NEPowerilla on monia jännittäviä työmahdollisuuksia, ja olemme valmiita ottamaan vastaan suurempia hankkeita”, hän sanoo.

Jaa