Skip to content
Palvelut Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Kiinteistöt Tuotteet Sähköasemat Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Referenssit Liity meihin! Uutiset Sertifikaatit Ota yhteyttä Tietoa NEPowerista

Ruotsiin hiljattain etabloitunut Nordic Electro Power on hankkinut yrityskaupalla itselleen tunnetun Skellefteålaisen yrityksen koko osakekannan

Uutiset

Vaasassa pääkonttoriaan pitävä sähköalan toimija, Nordic Electro Power, on työskennellyt Ruotsiin etabloitumisensa eteen vuoden 2020 lopusta saakka. Toukokuussa 2021 toimintaan tuli mukaan Skellefteåsta käsin toimiva paikallinen site manager, Joakim Sundström. Toiminta Ruotsissa on lähtenyt käyntiin hyvin, ja nyt on aika jakaa lisää uutisia.

Nordic Electro Power on hankkinut yrityskaupan myötä itselleen Skellefteåssa toimivan Probema i Norr AB:n koko osakekannan. Tavoite on hyödyntää ja jatkokehittää yrityksen olemassa olevaa osaamista sähkö- ja suurjänniteasennuksissa, konsultointipalveluissa sekä yrityskoulutuksissa.

– Tällä seudulla on vaikea löytää tekijöitä, joilla on juuri se osaaminen, jota me tarvitsemme. Olemme todella innoissamme tästä mahdollisuudesta – se on juuri se palapelin pala, jota olemme kaivanneet, kertoo Nordic Electro Powerin Ruotsin site manager Joakim Sundström.

Probema i Norr perustettiin Skellefteåsta kotoisin olevan yrittäjäpariskunta Laura ja Greger Stenbergin toimesta vuonna 2017. Nykyisin yritys tarjoaa palveluita sähköasennusten, yrityskoulutusten ja konsultaatioiden parissa.

– Näemme erittäin suurta potentiaalia Nordic Electro Powerissa, ja odotamme innolla nopeaa kasvua palvellessamme sekä vanhoja että uusia asiakkaita yhdessä Nordic Electro Powerin kanssa, kertoo Laura Stenberg.

Probema on työskennellyt monien seudun merkittävien toimijoiden kanssa perustamisestaan lähtien. Jo ennen oman yrityksen perustamista Greger Stenberg työskenteli useissa tehtävissä suurjänniteasennusten parissa.

– On hienoa päästä työskentelemään keski- ja suurjänniteprojekteissa yhdessä Nordic Electro Powerin kokeneen tiimin kanssa. Tulemme palkkaamaan tulevien kuukausien aikana myös lisää asentajia. Tarjolla on valtavasti potentiaalia, ja odotankin innolla, että pääsemme yhdessä vauhtiin tämän joukon kanssa, kertoo Greger Stenberg.

Yhdistämällä kahden yrityksen voimat, Nordic Electro Power saa käyttöönsä ammattitaidon, jonka avulla Ruotsin alueen projektit voidaan ottaa täysin haltuun suomalaiselta emoyhtiöltä. Gregerin lisäksi Nordic Electro Powerin tiimiin liittyy yrityskaupan myötä useita kokeneita asentajia.

– Olemme pitkään lähettäneet Suomesta tekijät hoitamaan Ruotsin projektien asennukset. Nyt suurin osa projekteista voidaan hoitaa täysin Ruotsissa toimivan tiimin toimesta. Meillä on nyt vahva pohja, jonka avulla voimme alkaa palvella asiakkaitamme täydellä teholla myös Ruotsissa, kertoo Suomen ja Ruotsin yhtiöiden toimitusjohtaja Mika Alatalo.

Probema tarjoaa yrityskoulutuksia mm. työympäristöön, palontorjuntaan, sähköturvallisuuteen ja putoamisen torjuntaan liittyen. Yrityskaupan myötä nämä palvelut tulevat osaksi Nordic Electro Powerin palveluntarjontaa.

– Aloitamme koulutukset tänä syksynä, kun koronarajoituksiin saadaan helpotusta. Tutkimme myös vaihtoehtoja, joiden avulla koulutuksia voidaan järjestää etänä. Koulutukset pidetään ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi, mutta myös muut kielet voivat olla tarpeen tulevaisuudessa, kertoo Stenberg.

Lisätietoja:

Mika Alatalo

+358 50 361 5496, mika.alatalo@nepower.fi

www.nepower.fi/sv/

Jaa