Skip to content
Tjänster Industrier Energibolag Förnybar energi Fastigheter Produkter Elstationer Industrier Energibolag Förnybar energi Referenser Jobba hos oss Nyheter Certifieringar Kontakta oss Om NEPower

110kV högspänningsanslutning till Koillis-Lapin Sähkös transformatorstation

Energibolag Industrier

Goda nyheter från projektfronten!

NEPower har framgångsrikt levererat en till högspänningsanslutning (110kV) till kraftnätet för till elbolaget Koillis-Lapin Sähkö, som bygger ut sin transformatorstation Isonkeron sähköasema i Kemijärvi. Ett lyckat projekt som också är det första i sitt slag. När det gäller installationsarbete har NEPower många gånger tidigare åtagit sig lika stora projekt, men det här var första gången som NEPower levererade en nyckelfärdig helhetslösning i den här omfattningen. I projektet ingick både planering, anskaffning och förverkligande – allt från markarbete till ibruktagning av högspänningsanslutningen.

Projektet i Kemijärvi kunde genomföras enligt tidtabellen, trots det oroliga världsläget som hotade att sätta käppar i hjulen.

“Även om marknadsläget var utmanande lyckades vi få huvudkomponenterna levererade i tid. Tack vare det goda samarbetet med beställaren kunde vi slutföra projektet på ett bra sätt, som alla parter var nöjda med”, säger NEPowers projektchef Riku Kohtamäki.

I samband med anslutningen av den nya högspänningsanslutningen måste också arbetet med förlängningen av den gamla stationsdelens ledningskollektor skötas snabbt, och i nära samarbete med beställaren och andra partners, på grund av transformatorstationen Isonkeron sähköasemas nollenergitillstånd. Tidtabellen var tajt men även den här delen av arbetet kunde utföras inom överenskommen tid.

Kunden Koillis-Lapin Sähkös representant, nätverkschef Jukka Ojala, är nöjd över att projektet lyckades så väl.

“Projektet gick smidigt, på alla sätt. Resultatet av arbetet blev riktigt bra och allt gjordes enligt överenskommelse. Jag rekommenderar NEPower åt andra”, säger han.

Dela inlägget