Skip to content
Tjänster Industrier Energibolag Förnybar energi Fastigheter Produkter Elstationer Industrier Energibolag Förnybar energi Referenser Jobba hos oss Nyheter Certifieringar Kontakta oss Om NEPower

Joonas Hietapelto är ny projektingenjör i Uleåborg

Nyheter

Joonas Hietapelto har börjat jobba som projektingenjör på NEPower:s kontor i Uleåborg. Han är en nybliven ingenjör som specialiserat sig inom elektrisk kraftteknik och som har lång erfarenhet av installationsarbete inom gruvindustrin. Han trivs på NEPower, både med det varierande arbetet och sättet som NEPower jobbar på.

“Jag gick en grundutbildning inom elektricitet och automation och arbetade sedan i cirka tio år inom gruvindustrin som elektriker med olika uppgifter inom automation och mellanspänningsarbete. Jag har med mig omfattande kunskaper inom elektrisk installation till NEPower, och jag har även en omfattande helhetsbild av gruvindustrin och dess behov”, säger Hietapelto.

Hietapelto upptäckte NEPower under sina fortsatta studier inom elektrisk kraftteknik på yrkeshögskolan. Han ville lära sig nya saker inom ämnet och blev särskilt intresserad av NEPowers mångsidiga erbjudande av tjänster relaterade till elektriska anläggningar. Hietapelto började som montör på NEPower och övergick efter examen till ingenjörsuppgifter på kontoret i Uleåborg.

“NEPower är ett växande företag som inte fastnar i gamla mönster. Här får man göra mycket nytt, vilket är en fantastisk möjlighet som nyutexaminerad elektroingenjör. Min nya roll är mångsidig: jag ansvarar för projekt, gör lite designarbete och tar hand om praktiska frågor relaterade till projekten. I praktiken gör jag mest kontorsarbete men däremellan gör jag också mindre installationsuppdrag inom underhåll och drift, vilket ger en trevlig variation”.

Hietapelto hoppas fortsätta utföra olika arbetsuppgifter på NEPower. Hans mål är att slutföra de givna arbetsuppgifterna och projekten på ett framgångsrikt sätt, så att både kunder och arbetsgivare blir nöjda. I framtiden hoppas Hietapelto även få leda egna projekt på NEPower.

“Trots tio års arbetslivserfarenhet känner jag fortfarande entusiastisk och motiverad. På NEPower uppskattar jag att arbetet tas på allvar, men det finns ändå en liten glimt i ögat. Här arbetar vi alltid hårt och så bra som vi kan. Detta motiverar mig själv att alltid göra mitt bästa och ständigt utveckla mina kunskaper”, säger Hietapelto.

Dela inlägget