Skip to content
Tjänster Industrier Energibolag Förnybar energi Fastigheter Produkter Elstationer Industrier Energibolag Förnybar energi Referenser Jobba hos oss Nyheter Certifieringar Kontakta oss Om NEPower

Kari Ritala ny ingenjörschef på NEPower i Vasa

Nyheter

Nu kan vi erbjuda tjänster genom hela projektet

Kari Ritala började sin tjänst som NEPower’s ingenjörschef i januari 2022. Han stärker företaget med lång konstruktions- och driftsättningserfarenhet samt stark skyddsreläkunskap. Ritala har lång erfarenhet inom elområdet både i Finland och utomlands.

Ritala är en elingenjör som har arbetat i många befattningar från driftsättningsteknik inom processindustrin till konstruktions- och driftsättningsuppgifter relaterade till transformatorstationer. Han har arbetat internationellt med driftsättning i många år och rest runt i världen. Han har också deltagit i tester som genomförts på nätoperatören Fingrids anläggningar. Ritala har hållit flera kundutbildningar både i Finland och internationellt. De senaste åren innan han började på NEPower arbetade Ritala som teamledare och chef för ett mellanspänningsteam.

– Nu var ett bra tillfälle för mig själv och NEPower att påbörja ett nytt kapitel i min karriär: företaget hade redan flera projekt som jag direkt kunde börja arbeta med. Min kunskap stödjer företagets mål att expandera verksamheten, eftersom vi nu kan tillhandahålla alla de tjänster våra kunder behöver från början till slut i egen regi, säger Ritala.

Möjlighet att påverka den dagliga verksamheten uppskattas av Ingenjörschefen

Som ingenjörschef är en av Ritalas huvuduppgifter att organisera konstruktionssidan av verksamheten, och utbilda nya.

– Jag uppskattar att du verkligen kan påverka hur saker och ting görs och ta med din egen input i vardagliga processer på NEPower. Det är en trevlig utmaning och gör det möjligt att utveckla mig själv på ett nytt sätt och leda mitt arbete flexibelt, Ritala tackar atmosfären på NEPower.

Ritala vill påverka Nordic Electro Power’s tillväxt positivt med sin input. I framtiden hoppas han få se fler begåvade unga teammedlemmar vars kunskap kan utvecklas ytterligare tillsammans.

Dela inlägget