Skip to content
Tjänster Industrier Energibolag Förnybar energi Fastigheter Produkter Elstationer Industrier Energibolag Förnybar energi Referenser Jobba hos oss Nyheter Certifieringar Kontakta oss Om NEPower

Oskar Sjölund utsågs till huvudplanerare för NEPower

Nyheter

En av de senaste tillskotten bland NEPowers specialister är Oskar Sjölund, han började jobba som huvudplanerare i augusti. Oskar arbetar huvudsakligen med elprojekt, som elkraftstationer, i både Finland och Sverige. Sjölund har redan flera års erfarenhet av att arbeta med elkraftstationer, för sin tidigare arbetsgivare planerade han nämligen elkraftstationer för utlandet. Sjölund är utbildad diplomingenjör inom el- och energiteknik.

Trevliga kollegor och en innovativ, dynamisk företagskultur lockade Sjölund till NEPower. ”Jag visste att det fanns ett bra arbetsteam här – jag kände några av dem redan tidigare. Dessutom växer företaget och här finns många möjligheter. Jag gillar också att det är ett företag som ständigt försöker utveckla allt möjligt nytt.”

Även om Sjölund bara har varit i huset ett par månader har han redan hittat intressanta projekt. ”Om jag skulle välja två speciellt intressanta projekt, så kommer jag direkt att tänka på ett batterilagringsprojekt i Sverige som vi är involverade i. I Finland planerar vi en solkraftspark i Lapua, det är också ett intressant projekt”, säger Sjölund.

Intressant jobb i en bransch som ständigt utvecklas

El- och energiteknik är ett område som ständigt utvecklas och Sjölund konstaterar att branschen har en spännande framtid. ”Jag tror att det kommer att ske stora förändringar de kommande åren och kanske decennierna, som vi måste anpassa oss till genom att utveckla ny teknik. Ett exempel är lagring av förnybar energi, vilket ännu inte har genomförts i stor skala. När vi lyckas med det uppstår nya, intressanta möjligheter.”

Sjölund berättar att behovet av ständig utveckling även håller arbetet intressant. På NEPower följer man kontinuerligt branschen och dess marknader och funderar bland annat på vilka produkter som kan behövas på marknaden inom den närmaste framtiden.

Dela inlägget