Skip to content
Tjänster Industrier Energibolag Förnybar energi Fastigheter Produkter Elstationer Industrier Energibolag Förnybar energi Referenser Jobba hos oss Nyheter Certifieringar Kontakta oss Om NEPower

Projektledaren Joni Kivimäki trivs i NEPowers avslappnade arbetsklimat

Nyheter

Joni Kivimäki arbetar som projektledare på NEPower och är även delägare i företaget. Kivimäki arbetade tidigare i Jussi Kempus företag, och när Jussi Kempus och NEPowers andra medgrundare slog ihop sina företag för att bilda NEPower år 2016 blev även Joni Kivimäki en del av teamet. Kivimäki kommer från Storkyro och bor nu i Vasa med sin familj. Snart blir han pappa för andra gången, det väntas tillökning i familjen inom kort.

Kivimäki har utbildning som elektroingenjör. När han valde sin karriärväg övervägde han även byggbranschen men ville göra något annorlunda än sin bror som hade valt byggsektorn. Därför hamnade Kivimäki i elbranschen och säger att han är nöjd med sitt val.

”Jag jobbar ständigt med problemlösning”

Kivimäki arbetar med elstationer på NEPower. Han började som montör men fick småningom också uppgifter inom offereringsprocessen. Till slut fanns det inte längre tid för installationsarbete, och Kivimäki övergick helt till kontorsarbete. Ibland gör han ännu besök ute på fältet.

En typisk arbetsvecka är hektisk med offerering och projektledning.

”Det är kontinuerlig problemlösning. När ett problem är löst väntar redan nästa”, skrattar han, men säger också att han njuter av intensiteten i sitt arbete.

Kivimäki har fått uppleva NEPowers utveckling

Under sin tid på NEPower har Kivimäki fått följa företagets utveckling fram till dess nuvarande form. ”Vi började i stort sett från noll. Nya människor har fört med sig utvecklingsidéer och kompetens, och verksamheten har byggts upp successivt. I början gjorde vi offerter på rutat papper”, minns han.

Det avslappnade och rättvisa arbetsklimatet gör att Kivimäki trivs på jobbet. ”Vi arbetar hårt, men alltid med glimten i ögat.” 

En känsla av stolthet känner Kivimäki över att NEPower lyckats skapa ett starkt team för elstationer som samarbetar sömlöst med underleverantörer och leverantörer.

Dela inlägget