Skip to content
Tjänster Industrier Energibolag Förnybar energi Fastigheter Produkter Elstationer Industrier Energibolag Förnybar energi Referenser Jobba hos oss Nyheter Certifieringar Kontakta oss Om NEPower

Saneringen av Sänkiaho 110/20 kV elstation i Alajärvi är färdig – NEPower fungerade som huvudleverantör av projektet

Energibolag Nyheter

Sänkiaho är en stor elstation ägd av EPV Alueverkko Oy belägen i Alajärvi och NEPower var huvudleverantör för saneringsprojektet. Projektet inkluderade fyra linjefält i, ett transformatorfält åt Alajärven Sähkö och två reservlinjefält för framtiden.

– Sänkiaho är en ekonomisk och teknisk betydelsefull milstolpe för NEPower, och det är samtidigt vårt företags hittills största helhetsleverans av en elstation i distributionsnätet, säger Riku Kohtamäki från NEPower, som var projektledare för projektet.

Projektet innehöll både planering av den nya stationen samt rivning av den gamla

I Sänkiaho saneringsprojektet byggdes en ny elstation intill den befintliga stationen. NEPower utförde planering, inköp, leverans, installation och driftsättning. Efter att den nya stationen var klar utförde NEPower ändringsarbetet i kraftledningarna och ansvarade för demonteringen av det gamla utefältet.

I projeket var det avgörande att de olika arbetsfaserna utfördes exakt i rätt ordning, eftersom den befintliga stationen var i drift under hela bygget av den nya stationen. Den annalkande vintern satte också sin egen press. Övergången till användningen av den nya stationen var tvungen att vara klar innan vintern, så att elöverföringen i början av uppvärmningssäsongen kunde garanteras utan avbrott till alla Alajärven Sähkös kunder.

– I detta projekt framhävdes NEPowers flexibla sätt att arbeta inom installation- och projektverksamhet. Särskilt beröm har getts till våra motiverade installatörer, som skötte sitt arbete flexibelt, speciellt mellan drifttagningen och avbrottet i samband med det. Framgången i detta projekt har varit resultatet av ett starkt samarbete, där kunden också har spelat en viktig roll, tackar Kohtamäki.

Dela inlägget