Skip to content
Tjänster Industrier Energibolag Förnybar energi Fastigheter Produkter Elstationer Industrier Energibolag Förnybar energi Referenser Jobba hos oss Nyheter Certifieringar Kontakta oss Om NEPower

Industrier

På NEPower är elarbeten för industriella behov en central del av vår verksamhet. Vi tillhandahåller olika produkter till industrier på ett professionellt och flexibelt sätt. Vi har flera storskaliga industrier som kunder och är bekanta med branschens höga krav. Vi tillhandahåller tjänster i hela Norden.

Våra produkter för industriföretag täcker produktens hela livscykel från konstruktion till installation och driftsättning till underhållstjänster.

Vi har en lång och stor erfarenhet av industriella elektrifieringsprojekt, och över tio års erfarenhet av att installera transformatorstationer och leda olika elprojekt för industriella behov. Vår professionalism kan ses i arbetssäkerhet och kvalitet som är våra främsta prioriteringar i allt vi gör.

MODULBASERAD SUBSTATION

Våra kompakta modulbaserade transformatorstationer tillverkas efter varje kunds individuella behov. De är en fantastisk lösning där övervaknings- och kontrollfunktioner möjliggör fjärrstyrning samt integrerar transformatorstationen sömlöst med SCADA-systemet.

Till exempel kan dessa enheter anslutas till modulerna enligt kundens behov:

 • mellanspänningsställverk
 • lågspänningsställverk
 • likströmscentraler
 • batteribackuper
 • apparatskåp
 • fjärrmanövreringar
 • fjärranvändning
 • byggcentraler

Våra lösningar är helt skräddarsydda efter kundens behov vad gäller storlek och önskade egenskaper. De är också lätta att skala senare vid behov.

Det som skiljer oss från andra är att tack vare en mycket robust struktur kan våra transformatorstationer flyttas med all utrustning inuti dem och kan omedelbart anslutas till nätet. Våra transformatorstationer monteras och testas innan leverans, vilket gör det möjligt för oss att leverera våra transformatorstationer på plats helt färdiga att ansluta. Vi erbjuder dig en enkel och hållbar lösning allt under ett tak.

Vill du veta mer om våra förnybara lösningar? Klicka här!

Intresserad av andra tjänster vi tillhandahåller för industrisektorn? Klicka här!

TEKNIKBYGGNADER

Våra teknikbyggnader är kompakta elektriska utrymmen eller byggnad som inkluderar mellanspänningsställverk och skydd, transformator och lågspänningsställverk som är placerade i tre olika fack som har separerats från varandra med skiljeväggar. Det här höjer säkerheten genom att begränsa tillgången till strömförande utrustning eller vid brand. Elutrymmet är färdigmonterat i våra lokaler, vilket minimerar installationstid och kostnader på plats. Alla enheter är av hög kvalitet och testade för att fungera tillsammans. Våra produkter används av mångsidiga kunder som hamnar, gruvor, produktionsanläggningar, sjukhus och olika typer av fastigheter.


Elutrymmen i separata byggnader gör det möjligt för anlägningsägaren att enkelt underhålla anläggningen utan att riskera komma åt farliga delar eller störa driften. När det kommer till storlek och önskade funktioner kan det elektriska utrymmet skräddarsys efter alla behov och är enkelt skalbart i framtiden. Vi förser dig med en snabb och säker leverans genom att göra allt konstruktions-, inköps-, installations-, test- och driftsättningsarbete åt dig.

Det vi bygger underhåller vi också.

Vi tillhandahåller alla installationer och underhållstjänster, servicekontroll, underhåll för energiöverföringsbyggnader och ökad energieffektivitet genom återvinning. Vårt mål är att ge kundorienterad service och skapa en säker miljö ekologiskt.

Våra underhållstjänster inkluderar till exempel:

 • årligt elunderhåll av anläggningar
 • elunderhåll för industriella behov
 • underhåll av transformatorer
 • ställverks- och elcentralsunderhåll
 • besiktningar för säkerhetsbelysning, brandlarm och rökröjningssystem
 • besiktning och dokumentation av tilläggs-, ändrings- och reparationsarbeten för elektrisk utrustning
 • utbildning och handledning för slutkundsanvändare

“Vi har ett tiotal olika projekt som alla är beroende av varandra. Det är därför det är viktigt att hitta partners som NEPower, som är lätta och flexibla att arbeta med, utan onödigt krångel.”

Jan-Ove Ingo – Building manager, City of Vaasa

Port of Vaasa, laddstation

På NEPower har vi ett starkt uppdrag att vara med och bygga nya möjligheter att ersätta gamla, fossila bränslen till mer moderna och miljövänliga alternativ.

Vi designade och byggde laddstationer för elektrifierade fartyg i Vasa hamn. Projektet var relaterat till det nya hybridfartyget, Aurora Botnia, som har visionen att vara den mest miljövänliga färjan i världen.

Kunden var nöjd med samarbetet och resultatet av Nordic Electro Powers arbete.

Varför ska du välja NEPower?

När du väljer att installera din elektriska framtid tillsammans med oss ​​ger vi ett löfte till dig. Detta löfte tillsammans med våra värderingar finns i allt vi gör.

Vi får saker gjorda professionellt

Vårt jobb är att hjälpa dig uppnå dina mål med de bästa installationslösningarna och skickliga proffs. Vi hjälper dig att få saker gjorda på rätt sätt och snabbt, med professionalism och efter bästa installationspraxis. Vi kan själva utföra alla tjänster från design till projektledning och installation till driftsättning åt dig.

Vi möjliggör framtida affärsframgångar

Vi möjliggör framtida affärsframgångar, introduktion av förnybar energi och framväxten av smarta elnät genom högkvalitativt och flexibelt elinstallationsarbete. Hur din elektriska framtid än ser ut kan vi hjälpa till att få det att hända. Vi engagerar oss för din framgång genom att vara lättillgängliga och reagera snabbt på förändringar när det behövs.

Människor är viktiga för oss

Vi, grundarna av Nordic Electro Power, är redan andra eller tredje generationens elektriker. Vi vet att människor betyder något och sätter säkerheten främst. Vi prioriterar våra kunders och teammedlemmars välbefinnande eftersom vi vet att det är en av nyckelpunkterna för att hjälpa oss alla att lyckas tillsammans. Vi har erfarenhet av olika typer av kunder och kulturer, vilket gör kommunikationen enkel och effektiv.

Fokus på framtiden

Den elektriska framtiden är här. Vi är ett modernt företag med våra ögon aktivt på framtiden. Vi vill vara en del av en större förändring genom att hjälpa våra kunder installera sin elektriska framtid med de bästa lösningarna på marknaden. Våra styrkor är flexibilitet och ett entreprenörstänkande. Vi arbetar alltid flexibelt efter våra kunders behov.

Intresserad av att höra mer?

Kontakta oss!

Joakim Sundström
Platschef · Skellefteå

Nyheter & referenser

The Port of Vaasa, laddstation för fartyg
12.9.2022 CASE: Gemensamt sjukhus för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt
10.1.2023 Teknikhus för eldriven hamnkran