Skip to content
Tjänster Industrier Energibolag Förnybar energi Fastigheter Produkter Elstationer Industrier Energibolag Förnybar energi Referenser Jobba hos oss Nyheter Certifieringar Kontakta oss Om NEPower

NEPower som totalleverantör av två huvudtransformatorstationer för Heinineva solkraftverksprojekt i Lapua

Energibolag Förnybar energi Nyheter

EPV Aurinkovoima Oy planerar att bygga upp till 140 000 solpaneler i Heinineva solpark i Lapua, vilket kan producera över 90 gigawattimmar el per år. NEPower fungerar som totalleverantör för projektet med två huvudtransformatorstationer i Heinineva, och levererar också två förtillverkade transformatorstationsbyggnader till platsen.

”NEPower undertecknade huvudkontraktet för Heinineva-projektet i slutet av 2023, men samarbetet med beställaren påbörjades tidigare under en avsiktsförklaring. Transformatorstationen byggs vid kanten av Heinineva tidigare torvproduktionsområde, vilket kräver omfattande markarbeten innan elinstallationerna kan påbörjas. Dessa arbeten har redan slutförts, och i april börjar vi installationsarbetena och levererar transformatorstationsbyggnaderna till byggplatsen”, säger Jussi Perälä, projektledare för Heinineva-projektet på NEPower.

NEPowers starka kompetens och säkerhet lyser i utmanande projekt

Heinineva kommer att bli en av Finlands största solkraftsparker. Den långa erfarenheten och kompetensen hos NEPowers experter kommer bäst till sin rätt i just sådana här utmanande projekt. Till exempel har projektledare Perälä över 15 års bred erfarenhet inom branschen och en god insikt i planeringen och genomförandet av utmanande projekt som Heinineva.

”Det är fantastiskt att få arbeta i kärnan av ett projekt av denna storlek. Det här är NEPowers största pågående totalleverans och det första projektet av denna storlek inom solenergi. Förutom den ekonomiska betydelsen öppnar projektet nya, intressanta möjligheter för oss inom framtida leveranser relaterade till solenergi”, funderar Perälä.

Dela inlägget