Skip to content
Tjänster Industrier Energibolag Förnybar energi Fastigheter Produkter Elstationer Industrier Energibolag Förnybar energi Referenser Jobba hos oss Nyheter Certifieringar Kontakta oss Om NEPower

NEPower etableras i Skellefteå

Nyheter

NEPower etableras i Skellefteå

Det finska bolaget Nordic Electro Power, som har specialiserat sig på högkvalitativa tjänster inom elinstallationer har nu etablerat sig i Västerbotten. Ett svenskt dotterbolag med hemort i Skellefteå har grundats, och bolaget siktar på att erbjuda sina tjänster till elbolag, nätbolag och industrin i Sverige.

– Vi har utfört en hel del uppdrag i regionen genom åren, och samtidigt följt hur regionen växer och utvecklas. Det finns en enorm potential i norra Sverige, och modet och viljan att investera långsiktigt är något som vi definitivt borde ta efter på den finska sidan, berömmer Nordic Electro Powers VD Mika Alatalo.

Företaget har dock märkt att den starka investeringsviljan och -takten i regionen bidrar till att efterfrågan på kunniga elinstallatörer för tillfället är större än utbudet.

– Vi har märkt att speciellt industrin verkar ha svårt att få tag i kunniga elmontörer, och hoppas nu kunna hjälpa till inom den sektorn. Vi har redan undertecknat avtal med ett par betydande aktörer i regionen, och hoppas kunna fortsätta att växa och få nya kunder i och med nyetableringen, berättar Alatalo.

– Det händer otroligt mycket i Norra Norrland och i synnerhet Skellefteå, vilket alla stora industriprojekt och industrietableringar visar. Intresset är stort och det kommer att finnas utrymme för ännu fler företag att etablera sig. Jag är övertygad om att Nordic Electro Power med deras erfarenhet och kompetens kommer att tillföra och komplettera våra övriga entreprenörer inom området på ett väldigt bra sätt, berömmer Skellefteås näringslivskontorets näringslivsutvecklare Peter Karlstén.

Lokal platschef som känner till regionens särdrag och behov

Nordic Electro Power tror hårt på tillväxten i området, och det gör att man vågar satsa redan från början. Joakim Sundström, nyrekryterad platschef som sedan tidigare bor och jobbar i Skellefteå-området, känner väl till regionens särdrag.

– Tack vare en bred erfarenhet och kunnande från industriella projekt både i Sverige och Finland kan vi redan från start erbjuda våra kunder kvalitet, effektivitet och sakkunskap. Det finns definitivt utrymme och behov för en aktör som Nordic Electro Power i regionen, säger tillträdande platschefen Joakim Sundström.

Nordic Electro Power satsar mycket på modernt ledarskap med mycket medarbetaransvar, och viljan att utveckla sig själv och företaget förenar personalen.

– Vi vill snabbt bli en etablerad verksamhet och bidra till utvecklingen av näringslivet i regionen. Därför kommer vi att satsa mycket på att kontinuerligt rekrytera kunnig och motiverad lokal personal som tillsammans kan vara med och bygga framtiden för bolaget. Vi har kommit till Sverige för att stanna, summerar Mika Alatalo.

MEDIA:

MEGAFONEN:
Ny företagsetablering i Skellefteå: ”Enorm potential i norra Sverige”

NORRAN:
Finsk elinstallatör startar dotterbolag i Skellefteå

VASABLADET:
Vasaföretaget Nordic Electro Power etablerar sig i norra Sverige: ”Händer mycket där”

VAASA INSIDER:
Coronakrisen stoppar inte Nordic Electro Power – Vasaföretaget expanderar till Sverige

Dela inlägget