Skip to content
Tjänster Industrier Energibolag Förnybar energi Fastigheter Produkter Elstationer Industrier Energibolag Förnybar energi Referenser Jobba hos oss Nyheter Certifieringar Kontakta oss Om NEPower

Matti Kasurinen utvecklar en ny enhet för högspänningsanslutningar för NEPower

Nyheter

Matti Kasurinen kommer till NEPower med expertis inom högspänningsområdet, som gör att NEPower i fortsättningen kan erbjuda sina kunder högspänningsanslutningar som nyckelfärdiga helhetslösningar. Kasurinen utför installationsarbetet men kommer också att bygga upp NEPowers helt nya enhet för högspänningsanslutningar.

Matti Kasurinen har utbildning inom metallbranschen, men arbetserfarenhet från flera olika områden. Han har bland annat jobbat med elektriska installationer, bearbetning, verktygstillverkning och svetsning. Dessutom har han några års erfarenhet av entreprenörskap.

“Innan jag började på NEPower arbetade jag på svenskt företag som fältinstallatör och installationsinspektör för högspänningsanslutningar i projekt runt om i världen. Av säkerhetsskäl är högspänningsbranschen noggrant övervakad, den som vill jobba med högspänningsanslutningar måste därför vara redo att vidareutbilda sig under hela sin yrkeskarriär, säger Kasurinen.

Högspänningsanslutningar gör tjänsteutbudet mer mångsidigt

Förutom terminalinstallationer har Matti Kasurinen lång erfarenhet av installationer, kabelskarvar och reparationer av högspänningskablar. Han har kunskap inom både växelströmskablar och likströmskablar, med kompetens upp till 400 kV.

”Efter tio års arbete utomlands ville jag hitta ett jobb närmare hemmet. Jag såg att NEPower sökte kompetens inom högspänningsinstallationer och insåg att det var en möjlighet för mig att göra något nytt. Förutom installationerna är det intressant att jag på NEPower får möjlighet att utveckla en helt ny enhet och dess arbetsmetoder”, säger Kasurinen.

Viljan att utvecklas genomsyrar hela företaget

Målet är att bygga upp en egen enhet för högspänningsanslutningar, för att NEPower ska kunna erbjuda kunderna ännu mer mångsidiga tjänster som helhetslösningar. Med sitt starka kunnande inom högspänningsanslutningar är Matti Kasurinen en sällsynt expert i Finland. Det gör honom till rätt person att utveckla en ny enhet för NEPower.

”NEPower är ett välmående företag med entusiastisk personal. Här satsar man på det nya och bromsar inte för mycket. Viljan att utvecklas genomsyrar hela företaget, och jag hoppas att jag med min arbetsinsats kan bidra till företagets utveckling. Det är fantastiskt att få vara med och bygga upp en helt ny enhet här”, säger Kasurinen.

Dela inlägget