Skip to content
Tjänster Industrier Energibolag Förnybar energi Fastigheter Produkter Elstationer Industrier Energibolag Förnybar energi Referenser Jobba hos oss Nyheter Certifieringar Kontakta oss Om NEPower

NEPowers grundare Jussi Kempus fortsätter göra installationer

Nyheter

Jussi Kempus är en av NEPowers grundare och har varit en central del av företagets tillväxt sedan starten. Med en utbildning som elektriker grundade Kempus sitt första företag redan år 2011, som specialiserade sig på elinstallationer och elentreprenader inom industri och elstationer. NEPowers historia började år 2016 när Kempus och företagets andra grundare, Mika Alatalo, slog ihop sina elföretag.

Trots sin roll som medgrundare är Jussi fortfarande ständigt ”hands-on”, upp till 70% av hans arbetstid går åt till praktiskt arbete ute på fältet. ”Jag utför olika typer av installationer och löser eventuella problem tillsammans med våra kunder och underleverantörer”, säger Kempus. När han är på kontoret arbetar han också med produktutveckling och projektledning.

På sin fritid renoverar Kempus gamla fastigheter och hyr sedan ut dem. Han gillar också att köra snöskoter och motorcykel.

Medarbetarna och arbetsgemenskapen är NEPowers styrka

Delaktigheten i NEPowers snabba tillväxt ser Kempus som sin största framgång. I samma mening berömmer han NEPowers medarbetare: ”Man kan alltid lita på vårt team, och de har rätt inställning till arbete.”

”Teamandan är verkligen bra här. Vi har många unga anställda, och alla vet att det är okej att misslyckas! Det tycker jag att är väldigt viktigt. På NEPower kan man känna sig som hemma, sammanhållningen är god och varm”, säger Kempus.

Står inför utmanande projekt

Ett av Kempus hittills viktigaste projekt var i Vasa hamn, där NEPower planerade och byggde laddstationer för elektrifierade fartyg. Stationerna installerades för Wasalines nya hybridfartyg Aurora Botnia, som är världens mest miljövänliga passagerarfärja.

Jussi berättar om ett av sina senaste projekt, som varit riktigt utmanande. Vid vattenverket i Vasa demonteras den gamla huvudcentralen och ersätts med en ny. Utmaningen är att systemet inte kan stängas av under tiden: demonteringen och installationen måste göras medan vattenverket är i normal drift.

I framtiden ser Kempus enbart möjligheter inom elbranschen. Han betonar särskilt ökningen av elektrifiering över hela världen och alla möjligheter som det innebär när det gäller förnybar energi och stärkande av elnätet.

Dela inlägget