Skip to content
Palvelut Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Kiinteistöt Tuotteet Sähköasemat Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Referenssit Liity meihin! Uutiset Sertifikaatit Ota yhteyttä Tietoa NEPowerista

NEPower kasvaa nyt Ruotsissa

Uutiset

Suorat putket ja ei mitään hässäkkää. Joakim Sundström ihastui NEPowerin yksinkertaiseen mutta tehokkaaseen filosofiaan, ja hänestä tuli Skellefteån työmaapäällikkö toukokuussa 2021. Tänä päivänä hän johtaa tiivistä sähköasentajatiimiä alueella, jolla on valtavat kasvumahdollisuudet.

Kylmänä talvipäivänä kollegat ovat vetämässä raskasta keskijännitekaapelia. He hikoilevat ja tekevät hyvää työtä vaikeista olosuhteista huolimatta. On hieno tunne kokoontua yhteen pitkän päivän jälkeen ja todeta, että kaikki ovat tyytyväisiä, myös asiakas.

“Erityisen mukavaa on nähdä oppisopimuskoulutettavan aito ilo, kun hän on ollut ensimmäistä kertaa mukana tehtävässä. Meillä on hyvä sekoitus kokeneita ja uusia sähköasentajia, jotka ovat innokkaita oppimaan lisää”, Joakim Sundström sanoo.

Joakim oli NEPowerin ensimmäinen työntekijä Ruotsissa ja vastasi Skellefteån toimipaikasta. Kaksi vuotta on kulunut, ja liiketoiminta on nyt löytänyt muotonsa. Hänen tiiminsä tekee pääasiassa pien- ja keskijännitesähköasennuksia, kaapeliasennuksia, kytkinlaiteasennuksia sekä teollisuus- ja kiinteistöpalveluja. Lisäksi he toimittavat ja asentavat yhä enemmän tekniikkakeskuksia.

“Tekniikkakeskukset rakentavat kollegamme Suomen puolella Vaasassa. Toimitamme ne asiakkaalle ja asennamme ne paikan päällä. Suomen ja Ruotsin tiimit työskentelevät yhdessä ja voivat tarvittaessa lainata henkilöstöä toisiltaan. Tämä luo joustavuutta projekteihin.”

Suomalainen mentaliteetti sopii projektityöhön

Suomen ja Ruotsin sähköalan välillä ei ole suuria eroja, ehkä lähinnä suomalainen mentaliteetti eroaa ruotsalaisesta.

“Projektityössä suomalaiset ovat selkeitä ja järjestelmällisiä. Ruotsissa suomalaisia pidetään tiukkoina ja muodollisina, mutta en ole kokenut näin. Mielestäni suomalaiset kollegamme ovat joustavia ja arvostan sitä, että päätöksentekoväylät ovat lyhyitä. Ei ole mitään hässäkkää, ja siitä minä pidän.”

Aikaisemmissa työpaikoissaan Joakim on matkustellut paljon ja työskennellyt teollisuudenaloilla sekä Suomessa että Ruotsissa. Uransa alussa hän työskenteli sähköasentajana, ensin kiinteistö- ja asuntotuotannossa, sitten teollisuudessa. Hän on työskennellyt myös sähkörakentamisen ja teollisuusautomaation parissa sekä projektijohtamisen parissa ennen kuin hän löysi NEPowerin ja tuli osaomistajaksi toukokuussa 2021 perustettuun ruotsalaiseen tytäryhtiöön.

Omistajat ja työntekijät juovat yhdessä kahvia

Joakim on aiemmin työskennellyt suurissa yrityksissä, mikä voi helposti johtaa pitkiin päätöksentekoprosesseihin ja hajanaisiin työryhmiin.

“NEPowerissa omistajat ovat olleet mukana operatiivisessa toiminnassa alusta alkaen. Sama pätee täällä Skellefteåssa, omistajat ja työntekijät työskentelevät rinnakkain ja juovat kahvia yhdessä joka päivä.”

Joakim nauttii työmaapäällikkönä toimimisesta, koska tehtävät ovat niin monipuolisia.

“Työmaapäällikkönä teen oikeastaan kaiken muun paitsi sähkön kytkemisen. Ensimmäiset vuodet kuluivat rakenteen luomiseen ja kaiken käytännön organisointiin. Nyt työskentelen paljon projektinhallinnan, rekrytoinnin ja myynnin parissa. Olen myös kentällä tapaamassa asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme.”

Länsipohjassa suuri kasvumahdollisuus

Länsipohjassa tehdään suuria investointeja, mikä merkitsee NEPowerille mielenkiintoisia työmahdollisuuksia. Tavoitteena on kasvaa, mutta se edellyttää tiimin vahvistamista, ja juuri nyt on vaikea rekrytoida, koska sähköasentajien kysyntä on suuri. NEPower on kuitenkin onnistunut houkuttelemaan avainosaajia ja jatkaa uusien työntekijöiden etsintää.

“Sanon yleensä, että meillä pääsee olemaan iso kala pienessä lammessa, ei pieni kala suuressa järvessä, kuten monilla muilla alan työnantajilla. Mahdollisuus työskennellä itsenäisesti ja vaikuttaa siihen, miten työ tehdään, on luultavasti tärkeä syy siihen, miksi sähköasentajat haluavat työskennellä meillä.”

Jaa