Skip to content
Palvelut Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Kiinteistöt Tuotteet Sähköasemat Teollisuuden sähkötyöt Energiayhtiöt Uusiutuva energia Referenssit Liity meihin! Uutiset Sertifikaatit Ota yhteyttä Tietoa NEPowerista

CASE: Vaasan satama, latausasemat

Tuotteet teollisuuden sähkötöihin Uusiutuvan energian palvelut Uusiutuvan energian ratkaisut

Nordic Electro Power on suunnitellut ja rakentanut Vaasan satamaan sähköistetyn laivan latausasemia. Asemien rakennus liittyy Vaasaan kotiutuvaan hybridilaiva Aurora Botniaan, jonka visiona on olla maailman ympäristöystävällisin autolautta. Laivan ympärille rakennettua infrastruktuuria on niin ikään haluttu viedä aiempaa ympäristöystävällisempään suuntaan.

Latausasemien tilaajana toimii Vaasan kaupunki, jonka julkisen hankintaprosessin kautta Nordic Electro Power valittiin asemien suunnittelu- ja rakennuskumppaniksi.

– Meillä oli latausasemien toimittajan hankintaprosessissa tietyt kriteerit laadun ja osaamisen suhteen. Nordic Electro Power täytti kaikki asettamamme ehdot, minkä jälkeen hinta toimi ratkaisevana tekijänä valinnassa, kertoo Vaasan kaupungin rakennuspäällikkö Jan-Ove Ingo.

Asiallinen, helppo ja joustava tapa työskennellä

Nordic Electro Power saa kehuja siitä, että asiat ovat sujuneet läpi projektin asiallisesti ja joustavasti. Yhteisymmärrykseen on päästy avoimen keskustelun ansiosta nopeasti silloinkin, kun asioista on oltu eri mieltä.

– Meillä on käynnissä kymmenkunta projektia, joista kaikki ovat riippuvaisia toisistaan. Siksi on erittäin tärkeää löytää Nordic Electro Powerin kaltaisia kumppaneita, joiden kanssa toimiminen on helppo ja joustavaa, eikä asioista tarvitse turhaan vääntää, kehuu Ingo.

Latausasemiin liittyvä projekti valmistuu kokonaisuudessaan syksyn 2021 aikana, kun latausasemat asennetaan rakenteilla olevaan uuteen laituriin. Nordic Electro Powerin kanssa tehtyyn yhteistyöhön ja työn jälkeen on oltu tilaajan taholta tyytyväisiä.

– Se, mikä on luvattu, on myös pitänyt: olemme saaneet juuri sen, mitä olemme tilanneetkin, kiteyttää Ingo.

Sähköistys yleistyy lähivuosina satamissa ja teollisuudessa

Henkilöliikenteessä sähköautot ovat olleet viime vuosina askel kohti tulevaisuutta, ja sähköistetyt ratkaisut tulevat yleistymään lähivuosina myös satamissa ja teollisuudessa. Kun suuret ja raskaassa käytössä olevat työkoneet sähköistetään, voidaan vähentää merkittävästi ympäristöpäästöjä sekä luoda täysin päästöttömiä kulkuneuvoja.

Sähköistysratkaisut voidaan käytännössä suunnitella kaikkiin teollisuuden ympäristöihin, joissa liikkuu koneita. Nordic Electro Power on vahvasti mukana rakentamassa mahdollisuuksia vaihtaa vanhat fossiiliset polttoaineet moderneihin ja ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin.

Jaa